Jag heter Sofia Lind och bor tillsammans med min man Morgan, våra fyra barn och våra hundar i Duvedsbyn i västra Jämtland.

Jag har alltid haft ett stort hundintresse. Under min uppväxt i Riala utanför i Norrtälje hade vi taxar i familjen. 1998 flyttade jag till Åsarna för att satsa på längdskidor. I samband med det skaffade jag min första egna hund, en gordonsetter med namn Zettertjärns Izella, moster till vår Blaze.
 
Izella var en stor talang med enormt mycket jaktlust. Då jag var nybörjare blev hon min "lärohund" jag gjorde nog de flesta misstagen man kan tänka sig med henne. 2002 skaffade jag min andra hund Zettertjärns Madicken och med henne utvecklades både hon och jag en hel del. 

Blaze är tredje gordonsettern hos oss. Hon har alla kriterier för att hon ska vara värd att användas i avel. 2010 blev hon mor till den första kullen valpar med kennelnamnet Endalshöjdens!

Morgan har alltid haft ett brinnande intresse för jakt, företrädelsevis älgjakt med ställande hund men på senare tid har även jakten med våra fågelhundar tagit mer plats. Hans första egna hunda gråhunden Otto föddes -95. När han blev äldre kom Sacko till oss. Sacko är en eminent äglhund som det fällts väldigt mycket älgar för. 2014 var det dags för att utöka familjen med ytterligare en gråhund Klippets Korpen "Klipp"

Vi jagar med våra hundar företrädelsevis i skogen och på fjället. De lever med oss som familjemedlemmar och de gillar precis som vi ett aktivt liv i naturen.
Välkommen att höra av dig om du funderar att skaffa dig en gordonsetter eller är intresserade att använda någon av våra gråhundar i avel.

Sofia, Morgan & barnen